Блог за живота, самопознание, духовно развитие, житейско вдъхновение и личностно развитие, мисли и мъдрости

събота, 18 март 2017 г.

Подхранвайте своите идеи с позитивни мисли и ще успеете!




Подхранвайте своите идеи с позитивни мисли и ще успеете!

Роберто Асаджиоли, италиански психиатър, създал своя психологическа система, наречена психосинтез. Той използвал съзидателна визуализация, за да вникне в емоционалните проблеми, както и за постигането на своите цели. Асанджиоли измислил интересен експеримент, за да докаже, че хората, които редовно практикуват съзидателна визуализация, стават все по-добри в това занимание и следователно постигат по-големи успехи в живота.

Експериментът се състоял в това човек да си представи класна стая с черна дъска отпред. В средата на черната дъска с тебешир е написано едно число. То е голямо, ясно и се вижда отдалеч. Да предположим, че това число е седем. Визуализирайте дъската и числото възможно най-ярко и след това виждате числото три, написано отдясно на седмицата. Известно време наблюдавайте седмицата и тройката (образуващи седемдесет и три) и след това си представете, че отдясно на тройката се появява друга цифра. Продължавайте да правите това, докато вече не можете да визуализирате числото, създадено от поредицата от цифри.

Когато опитвате това упражнение, ще видите, че то не е толкова лесно, колкото ви изглежда. Но с повече практика, резултатите ви ще се подобрят и ще бъдете в състояние да визуализирате все по-дълги поредици от числа. Този експеримент показва контрола, който имате върху въображението и волята си. Доктор Асаджиоли също така изтъква, че когато човекът открива, че той има напредък, определено е мотивиран да продължи.

В хора на експеримента доктор Асанджиоли случайно открива, че екстровертните хора се справят по-добре със затворени очи, докато интровертните постигат по-добри резултати с отворени очи.

Потенциални трудности

Съществуват някои потенциални проблеми, които могат да възникнат по време на съзидателната визуализация, и те засягат хората, които с години упражняват тези техники. Всъщност, блуждаещият ум е нещо често срещано. Случва се на всеки. Понякога когато някой ни разказва нещо, внезапно се усещате, че не сте чули и половината от това, което той или тя са ви казали, защото умът ви е блуждаел през това време. Може и да сте отишли на лекция и да сте очаровани от това, което е разказал лекторът. Дори да е така, няма гаранция, че ще запомните всяка негова дума тъй като през това време умът ви е мислел за всякакви други неща,

Ако такова нещо ви се случи, осъзнайте, че това е нормално и естествено и няма причина да се укорявате. Просто започнете да визуализирате своята цел отново и продължете нататък с упражнението с цифрите.

Съзидателната визуализация изисква време, за да даде плодове. Тя е като да посадиш едно семе в почвата. Не бихте посадили нещо, което след това да изоставите. Вие ще поливате семето и ще се грижите за него, докато то се превърне в напълно развито растение. При съзидателната визуализация вие посаждате идеята в своето подсъзнание и след това я подхранвате с позитивни мисли и образи, докато тя се превърне в реалност.

mostzaknigi.com



0 коментара:

Публикуване на коментар

 

20-те най-вредни и тежки мисли, и навици, които можем без съжаление да изхвърлим от главата и живота си.

1. Страх от неизвестното - пътят е там, където стъпвате. 2. Навикът да сравнявате и мислите , че другите са по-щастливи, успешни и кат...

Популярни статии

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Предоставено от Blogger.
Copyright © Правилата на живота | Powered by Blogger
Design by Saeed Salam | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com