Блог за живота, самопознание, духовно развитие, житейско вдъхновение и личностно развитие, мисли и мъдрости

четвъртък, 10 март 2016 г.

Как да се предпазим от чуждата негативна енергия?




Как да се предпазим от чуждата негативна енергия?

Обкръжението с негативни хора може сериозно да ви навреди, ако не знаете, как да се предпазите от тяхната отрицателна енергия. Някои хора изпращат състрадание към такива хора и остават незасегнати от тяхната негативна енергия. Други обаче (най-вече емпатите) могат да поемат тежестта, сякаш проблема е техен.

В някои случаи това може да доведе до абсорбиране на отрицателната енергия от хората около вас, а това въздейства върху вас психически, физически и духовно. Разбира се важно е да предложите емоционална подкрепа на хората, които обичате, но трябва да знаете и как да защитите сърцето си от хора, които се възползват от вашата доброта.

Представяме ви 5 лесни стъпки, които ще ви помогнат да спрете абсорбирането на отрицателна енергия от другите хора:

Спрете да се опитвате винаги да се харесате на другите

Когато някой се оплаква от вас или се опитва да развали настроението ви не го приемайте лично. Този вид поведение е по-скоро отражение на това какви са другите хора и не ви облагодетелства по никакъв начин. Колкото повече се повлиявате от клюките и чуждото мнение, толкова по-зависими ставате от похвалите на другите. Важно е да осъзнаете, че не можете да накарате всеки да ви харесва, и че ценните за вас неща не са свързани с мнението на другите. Обичайте себе си на първо място и не допускайте прекалено близо хора, които се опитват да ви повлияят.

Пазете се от енергийните вампири

Имали ли сте приятели, които буквално изсмукват живителните ви сили? Приятели, които ви карат да се чувствате емоционално и физически изцедени? Точно този тип хора са енергийните вампири. Такива хора винаги намират начин да се свържат с вас, когато имат нужда от помощ, но никога не може да се разчита на тях, когато вие имате нужда от тях. И колкото повече се оплакват, толкова повече нови неща измислят, за които да се оплакват. В такива ситуации трябва да си напомните, че не е ваша отговорност да се справите с проблемите на друг човек, дори когато става въпрос за член от семейството. Ако те не могат да си помогнат сами, няма смисъл и вие да носите тяхното бреме. Това по никакъв начин няма да помогне на тях и със сигурност няма да повлияе добре на вас.

Научете се да казвате НЕ

Важно е да поставите определени граници и да ги отстоявате, когато те са нарушени. Научете се да казвате НЕ, когато това се налага. Не позволявайте на никой да се разхожда с „мръсни крака“ из ума ви. Не позволявайте да бъде накърнено вашето самочувствие. Противно на общоприетото схващане не е грубо да кажете на някой НЕ, и не е нужно да търсите оправдание за използването на тази дума. Ако усещате, че отсрещната страна не ви уважава достатъчно, застъпете се за себе си, така че да ви чуят и разберат. Времето и чувствата ви са безценни, затова дръжте около себе си положителни хора и избягвайте отрицателните. Ако установите, че на някой „приятел“ казвате по-често НЕ, отколкото ДА, трябва сериозно да се замислите, дали е нужно да продължавате да поддържате контакт с този човек.

Отделете необходимото време за себе си

Много е важно да отделяте време за себе си, откъсвайки се от всичко и от всички, за да можете да се настроите към вашите собствени мисли и желания. Независимо дали става въпрос вземането на вана или мързеливо излежаване сутрин в леглото, отделете необходимото време, за да се вслушате в собствения вътрешен глас. Ако се намирате на някое шумно място и не можете да се концентрирате, разходете се навън сред природата. Чистия въздух и растенията, ще ви помогнат да се успокоите. Какъвто и личен проблем да имате, той е прекалено малък за мащабите на Вселената и животът винаги продължава. Насладете се на чистата енергия на света около себе си и се свържете отново с вашия истински Аз.

Научете се да поемате отговорност

В крайна сметка вие сте единствения човек, който определя как да се чувствате. Без значение в каква среда се намирате вие винаги имате избор да останете силни или да оставите другите да налагат властта си над вас. Когато поемете отговорност за емоциите си, ще се освободите напълно от влиянието на другите. Когато се чувствате уверени и обичате себе си, ще придобиете емоционална сила и издръжливост. Не забравяйте винаги да бъдете положително настроени в ежедневието. Разбира се понякога в съзнанието ви ще нахлуват негативни мисли. Трябва да ги преживеете и да продължите да живеете без тях. Когато ви застигнат негативни мисли не се срамувайте да си поплачете хубаво, защото това е най-доброто лекарство.



0 коментара:

Публикуване на коментар

 

20-те най-вредни и тежки мисли, и навици, които можем без съжаление да изхвърлим от главата и живота си.

1. Страх от неизвестното - пътят е там, където стъпвате. 2. Навикът да сравнявате и мислите , че другите са по-щастливи, успешни и кат...

Популярни статии

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Статии архив

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Предоставено от Blogger.
Copyright © Правилата на живота | Powered by Blogger
Design by Saeed Salam | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com