Блог за живота, самопознание, духовно развитие, житейско вдъхновение и личностно развитие, мисли и мъдрости

понеделник, 30 ноември 2015 г.

Съвети, уроци и примери за бащи на дъщери!




Съвети, уроци и примери за бащи на дъщери!
Задължително четиво за всички татковци на момиченца! Разберете как да бъдете нейният супер герой, нейната подкрепа и закрила. Разберете как да й дадете най-доброто от вас и да я научите как да изважда на повърхността най-доброто от себе си. Помогнете й да се научи да бъде щастлива!

1. Обичайте майка й. Уважавайте я, ценете я, показвайте й, че я обичате, както, когато сте у дома, така и в обществото. Когато дъщеря ви порасне, тя най-вероятно ще се влюби в човек, който се отнася към нея, както баща й се е отнасял към майка й. Така че, нека има добър пример.

2. Винаги бъдете там. Излизайте с дъщеря си без причина, просто за да бъдете заедно. Интересувайте се искрено от нещата, които я вълнуват. Тя има нужда баща й да бъде част от всичко, което й се случва, във всеки етап от живота й. Не бъдете статичен наблюдател, докато тя прибавя години към живота си... и живот към годините си.

3. Бъдете нейният спасител. Тя ще расте, търсейки своя герой. Това може да сте вие. Тя ще има нужда да усеща закрилата ви отново и отново, през целия си живот.

4. Наслаждавайте се на всеки миг, който прекарвате в компанията й. Днес тя пълзи по килима в хола, утре ще й дадете ключа от колата и преди да се усетите - ще я водите към олтара. Един ден да излиза с нейния старец вече няма да е сред приоритетите й. Животът отлита много бързо. Ценете го, докато можете.

5. Наслаждавайте се на моментите, докато я къпете като бебе. Скоро няма да може да го правите.

6. Малко неща на този свят са толкова успокояващи за плачещото бебе, както докосването от ръката на татко му. Никога не го забравяйте.

7. Молете се за нея. Редовно. Страстно. Отдадено.

8. Купете й баскетболна топка и я научете да вкарва кошове. Накарайте я да се гордее, че стреля като момиче... момичето, което се справя по-добре от момчетата.

9. Тя ще се кара с майка си. Подхождайте мъдро, когато избирате страна.

10. Ще дойде ден и тя ще си поиска кученце. Не мислете прекалено много. Поне веднъж в живота й просто кажете "Да".

11. Никога не е твърде рано да я научите как да се отнася към парите. Разбира се, подгответе се, че като тинейджър вероятно ще ви ошушка. Както и като булка.

12. Купете й кецове, подобни на вашите. Ще дойде време, когато тя няма да иска да носи обувки като тези на нейния старец.

13. Научете се да казвате "Не". Днес може да ви се разсърди, но утре ще ви благодари за урока.

14. Танцувайте с нея. Започнете още, докато е бебе. Продължавайте и докато расте. Не чакайте да го направите на сватбата й.

15. Казвайте й, че е красива. Повтаряйте й го непрекъснато. Един ден анимационните филмчета, а след това и модните списания ще се опитат да я убедят в противното.

16. Водете я на излети сред природата. Научете я да се забавлява навън. Оставете iPod-a у дома.

17. Позволете й да държи волана. Тя винаги ще си спомня, че именно вие сте я учили да кара кола.

18. Тя е толкова умна, колкото всяко момче. Уверете се, че го знае.

19. Когато се научи да раздава целувки, тя ще иска да покрие с тях цялото ви лице. Насърчавайте я.

20. Ако я научите как да яде слънчоглед, това няма да й помогнете да влезе в университета. Но все пак го направете.

21. Да я возите на конче е истинска магия. Правете го, докато още имате сили, а тя е достатъчно мъничка.

22. Давайте! Купете й онази кукла, за която толкова мечтае!

23. В природата й е да обича музиката. Слушайте я отдадено, докато ви пее любимите си песни с дезодорант в ръка.

24. Тя ще ви чака всяка вечер да се върнете вкъщи след работа. Не закъснявайте.

25. Запишете я на плуване, а после я взимайте с вас в басейна. Не се притеснявайте, ако сте единственият татко, който го прави. Другите губят.

26. Никога не пропускайте нейн рожден ден. След десет години тя няма да си спомня подаръците, които сте й направили, но ще помни, ако ви е нямало.

27. Научете я да кара ролери.

28. Позволете й да се търкаля в тревата. Добре е за душата й. Както и за вашата.

29. Някъде между 3 и 6-годишна възраст тя ще ви помоли да се ожените за нея. Обяснете й внимателно защо не можете да го направите.

30. Вероятно ще иска да се мушне в леглото ви, след като е сънувала кошмар. Това е хубаво!

31. Да, ще изглеждате смешен, докато скачате с нея на въже. И въпреки това го правете.

32. Водете я на люлките в парка. Тя ще ви моли да я люлеете все по-силно и по-силно. Не забравяйте, че нейните представи за "силно" не са същите като вашите.

33. Някой ден ще поиска да й купите пони. Това не е много добра идея, освен ако не живеете в ранчо. Можете обаче да й наемете едно за празника.

34. Не се тревожете толкова за подаръците за рождените й дни и Коледа. Съсредоточете се върху това как да направите тези мигове незабравими за нея.

35. Покажете й, че винаги може да се прибере у дома. Без значение какво е станало.

36. Всяка година на рождения й ден й пишете писмо на ръка. Дайте й всичките, когато влезе в университета или когато се омъжи, или когато тя самата стане майка.

37. Научете се да й имате доверие. Докато расте, постепенно й давайте по-голяма свобода.

38. Когато вашата дъщеря тинейджър е потисната, научете се да разбирате кога трябва да се намесите и кога – да я оставите на мира. Това ще добави години към... вашия живот! И ако успеете да го постигнете... моля, споделете каква е тайната!

39. Сладоледът облекчава много страдания. Научете кой е любимият й вкус.

40. Помнете, че и тя, като пеперудата, един ден ще разпери крила и ще отлети. Наслаждавайте за годините, когато е още какавидка.

gnezdoto.net
Прочети…



събота, 28 ноември 2015 г.

Бедност и навици?!




Бедност и навици?!

Екстрасенсът Александър Шепс публикува на сайта си списък с навиците, които водят хората до бедността и не им позволяват да подобрят материалното си положение. Както винаги, всичко гениално се оказва просто. Ако изкорените у себе си шест навика, според него скоро ще усетите положителни промени по отношение на своите финанси.

Навикът да се оплакваме

Ако човек постоянно се оплаква – например от недостиг на пари или от нещастния си живот, в съзнанието му се изграждат негативни настройки, които го водят към проблеми и безпаричие. Разказвайки на някого за своите нещастия, човек сам се настройва за негатив.

А отдавна е известно, че думите и мислите се материализират. Оплаквайки се от живота си, ставаме още по-нещастни, тъй като мислим за лошото и излъчваме негатив. А според Александър Шепс парите никога не отиват при мрънкачите.

Навикът да искаме всичко на момента

За да спечелим пари и да живеем безгрижно, са необходими усилия. А на бедния човек му е нужен мигновен резултат. Човек никога не може да забогатее, ако се страхува да работи, да положи повече усилия, бяга от риска и се притеснява постоянно да не сгреши. Помнете, че нищо не се дава просто.

Навикът да работим работа, която не ни харесва

Александър Шепс твърди, че не може да постигнем успех в онази сфера на дейност, която не ни носи радост и не ни интересува. За да привлечем парите, трябва да се занимаваме с нещо, което радва душата ни. Само в този случай човекът истински ще се стреми към висока заплата и ще може да забогатее.

Навикът да завиждаме

Завистта не само няма да доведе до богатство, но и разяжда човека отвътре, води до болести и пълна самота. Завиждайки на чуждия успех, човек постоянно се намира в негативно настроение, което не му позволява да действа и да върви към реализирането на своите планове.

Навикът да икономисваме

Има неща, от които категорично не бива да се икономисва: това са здравето, децата и образованието. Освен това трябва да се избавите от навика си да купувате само най-евтиното. Треперейки над всяка стотинка, човек никога няма да привлече парите към себе си.

Навикът да убиваме времето

Човек трябва сам да управлява времето си, а не времето да го управлява. Парите няма да се изсипят върху главата на онзи, който безцелно пилее минутите и часовете от своя живот. Александър Шепс препоръчва да не губим време и да не отлагаме това, което можем да свършим на момента.

Навикът да чакаме

Съществува определена група хора, които постоянно чакат подходящото време и търсят причина, за да не реализират плановете си именно сега. Например човек с такъв навик, мечтаещ да започне собствен бизнес, постоянно чака момента, който трябва всеки момент да настъпи.

А междувременно той бездейства, тъй като или не е сезонът, или ремонтът у дома не е довършен, или не му дават кредит. Но благоприятният момент никога няма да настъпи. Ако имате цел, трябва да се стремите и да действате за осъществяването й именно сега, иначе тя никога няма да бъде постигната.

astrofenomen.com
Прочети…



неделя, 22 ноември 2015 г.

Последните думи на Стив Джобс. Ще ви накарат да се замислите!




Последните думи на Стив Джобс. Ще ви накарат да се замислите!

Всеки знае кой е Стив Джобс. Вече има множество документални и игрални филми, посветени на човека, който създаде гиганта Apple. На 5 октомври 2011 г. този човек, наричан гений и талант извън тази земя, си отиде, повален от болест, пред която мнозина са се оказвали безсилни.

Дълго време един от най-богатите хора на земята се бореше с най-големия си враг, дълго време се криеше от хорските очи, за да не види никой слабостта и преходността на човешкия живот. Малко преди да почине, Стив Джобс изрича няколко неща, които много от нас си мислят, но малцина смеят да споделят.

Прочетете последните му думи, защото в тях се крие повече смисъл, отколкото в един цял човешки живот:


"Достигнах върха на успеха в световния бизнес. В очите на другите животът ми е най-точен пример за успех.

И все пак, извън работата ми усетих малко щастие. Накрая богатството е просто житейски факт, с който съм свикнал.

В този момент, лежейки на болничното си легло и припомняйки живота си, осъзнах, че цялото това признание и богатство, с което толкова се гордеех, са избледнели и са станали безсмислени пред лицето на предстоящата смърт.

В тъмнината гледам към зелените светлини на машината, която ме поддържа жив и чувам бръмчащите механични звуци, усещам дъха на Господа на смъртта, който се приближава...

Сега знам, че когато постигнем достатъчно богатство, за да живеем живота си, трябва да започнем да се стремим към други неща, които не са свързани с парите... Неща, които са много по-важни:

Може би връзки, може би изкуство, може би мечта от младостта.

Непрекъснатото преследване на богатството само превръщат човека в лудо същество, точно като мен.

Господ ни е дал умението да усетим любовта в сърцето на всеки човек, а не илюзията, която носи богатството.

Парите, които спечелих през живота си, не мога да взема със себе си.

Единственото, което мога да взема, са спомените от любовта.

Това е истинското богатство, което ще остане с теб, ще ти бъде компания, ще ти дава сила и светлина.

Любовта може да пропътува хиляди километри. Животът няма граници. Отивай където искаш да отидеш. Достигни върховете, които искаш да докоснеш. Всичко е в сърцето и ръцете ти.

Кое е най-скъпото легло в света? "Леглото на болния".

Може да наемеш някой да кара колата вместо теб, да прави пари вместо теб, но никой няма да бори болестта вместо теб. Загубените материални неща могат да бъдат намерени. Но има едно нещо, което, когато се изгуби, никога повече не може да се намери - животът.

Когато човек влезе в операционната, осъзнава, че има една книга, която още не е прочел - "Книгата на здравословния живот".

В която и фаза на живота да сме, с времето ще се изправим пред деня, в който завесата се спуска.

Ценете любовта на семейството, любовта на съпругата ви, любовта на приятелите ви.

Отнасяйте се добре със себе си. Радвайте се на другите."

След такъв текст ние оставаме без думи.
Прочети…



 

20-те най-вредни и тежки мисли, и навици, които можем без съжаление да изхвърлим от главата и живота си.

1. Страх от неизвестното - пътят е там, където стъпвате. 2. Навикът да сравнявате и мислите , че другите са по-щастливи, успешни и кат...

Популярни статии

Връзка с нас

Име

Имейл *

Съобщение *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Предоставено от Blogger.
Copyright © Правилата на живота | Powered by Blogger
Design by Saeed Salam | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com